Voordelen van de SomnoDent

De SomnoDent kent een aantal grote voordelen ten opzichte van alle andere typen MRA’s

  • De SomnoDent heeft een unieke vormgeving en een zachte binnenvoering die de SomnoDent op zijn plek in de mond houdt. Dit geeft een comfortabel gevoel. Dat comfortabele gevoel zorgt ervoor dat de acceptatie bij de patiënt groot is en daardoor de behandeling succesvol.
  • De SomnoDent wordt wereldwijd verkocht. Het ontwerp, productie en servicetraject zijn ISO 13485 gecertificeerd en het product is FDA goedgekeurd.
  • De SomnoDent is in Nederland de meest gebruikte MRA bij de behandeling van slaapapneu. Sinds de behandeling in 2010 uit de basisverzekering vergoed wordt, zijn er meer dan 100.000 SomnoDents voor Nederlandse patiënten aangemeten en kent het grootste netwerk aan tandheelkundig behandelaars van Nederland.
  • De SomnoDent heeft een garantietermijn van 5 jaar.

Producteigenschappen

  • Er bestaan een 3-tal basis modellen van de SomnoDent.
  • De SomnoDent kan, in aangepaste vorm, ook worden vervaardigd voor tandeloze patiënten (kunstgebitdragers). Het kunstgebit in de onderkaak moet dan wel vastgeklikt kunnen worden op implantaten.
  • Als de pasvorm in de loop der tijd wijzigt door bijvoorbeeld een aanpassing in het gebit (kroon, brug of een nieuw kunstgebit), kan de SomnoDent eenvoudig en snel worden aangepast.
De enige echte

‘Goed voorbeeld doet goed volgen’, is een bekend Nederlands spreekwoord. Dat geldt ook voor de SomnoDent. Er bestaan op de Nederlandse markt een aantal kopieën van de echte SomnoDent. Overtuigd u er van dat u een echte krijgt.

De echte SomnoDent is te herkennen aan het SomnoMed-logo en het unieke productnummer op de SomnoDent zelf. Een voorbeeld hiervan ziet u op de foto hierboven.

Typen SomnoDent

SomnoDent Flex

Dit is het eerste type SomnoDent dat in Nederland aangemeten werd. Zoals alle typen kent de Flex de zachte binnenlaag. De Flex heeft in de onderkaak aan beide zijden een vaste vleugel (ziet er uit als een haaienvin). Hier wordt door een uitschroefbaar stoppertje tegenaan geduwd.

SomnoDent Fusion

De Fusion is de opvolger van de Flex. De werking van de Fusion is gelijk aan de Flex. De vleugel is alleen uitwisselbaar gemaakt met ander vleugeltjes zodat de vorm van de SomnoDent nog verder aangepast kan worden. 

SomnoDent Avant

Dit is de laatste ontwikkeling in de SomnoDent familie. Deze SomnoDent is speciaal gemaakt voor tandartsen die de gebitsafdrukken digitaal aanleveren. Het mechanisme om de onderkaak in een voorwaartse stand te krijgen is ook gewijzigd. Dit gebeurt bij de Avant door een draad die aan de linker- en rechterzijde van de SomnoDent in de onderkaak en aan het midden van SomnoDent in de bovenkaak verbonden zit. Deze draden zijn verwisselbaar door kortere en langere draden. Hierdoor kan de stand van de kaak in de gewenste positie gebracht worden.

SomnoDent uitgelicht

Snurken maakt iedere nacht meer dan 2 miljoen slachtoffers (in Nederland)

Snurken kan je je carriere kosten