De meest effectieve MRA therapie

Wat is een MRA?

Eén van de mogelijke behandelingen bij snurken en slaapapneu zijn een soort kunststof beugels die ’s nachts over de tanden worden geplaatst. Hierbij wordt de onderkaak iets naar voren geduwd of getrokken. Hierdoor wordt de luchtpijp verder geopend, zodat het gedeeltelijk verstoren van de luchtstroom bij het snurken of het volledig verstoren van de luchtstroom bij slaapapneu wordt opgeheven. Dit apparaat heet een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).

In 1997 startte onze samenwerking met tandarts-dormoloog Frits de Vries met de ontwikkeling van onze MRA’s. Nadat we hiermee gestart zijn, zijn deze uitgebreid onderzocht op effectiviteit. Het apparaat blijkt bij 97% van de behandelde snurk-patiënten te werken.

Ook bij slaapapneupatiënten werkt een MRA heel goed. Bij patiënten die een AHI hebben tot 30, blijkt de MRA even goed te werken als een CPAP. Bovendien is de MRA patiëntvriendelijker dan een CPAP. Vandaar dat de MRA met ingang van 1 januari 2010 wordt vergoed vanuit uw basisverzekering.

Er bestaan vele verschillende typen MRA’s. Ze zijn verschillend in draagcomfort, garantie, instelbaarheid en prijs. Wij hebben ondertussen veel ervaring opgedaan met verschillende typen MRA’s. Het type MRA dat in onze ogen de beste keus is, is de SomnoDent.

En dat is niet zonder reden. Door een uitgekiende vormgeving en een zachte voering is het een comfortabele optie om snurken en slaapapneu tegen te gaan. Door de MRA uitgebreid te testen is gebleken dat deze uiterst effectief is. Bovendien kunt u het apparaat eenvoudig zelf instellen voor optimaal draagcomfort én is het erg sterk. Niet voor niets biedt SomnoDent maar liefst vijf jaar garantie.

Het apparaat is in Australië ontwikkeld, hetzelfde land waar de CPAP is uitgevonden. De MRA is wereldwijd gepatenteerd en goedgekeurd als medisch hulpmiddel én heeft een ISO-certificering. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat iedereen die aan uw apparaat heeft gewerkt, goed opgeleid is om voor u de beste kwaliteit te bieden. Van het aanmeten van de MRA tot en met de productie en nazorg.

Hoe herken je een echte SomnoDent

‘Goed voorbeeld doet goed volgen’, is een bekend Nederlands spreekwoord. Dat geldt ook voor de SomnoDent. Er bestaan op de Nederlandse markt een aantal kopieën van de echte SomnoDent. Overtuigd u er van dat u een echte krijgt.

De echte SomnoDent is te herkennen aan het SomnoMed-logo en het unieke productnummer op de SomnoDent zelf. Een voorbeeld hiervan ziet u op de foto hieronder.

Hoe wordt een SomnoDent gemaakt

Ontdek de voordelen van de SomnoDent

Snurken kan je je relatie kosten

Snurken maakt iedere nacht meer dan 2 miljoen slachtoffers (in Nederland)

Snurken kan je je carriere kosten